Obavijesti

Španska jela u našim kuhinjama

Jela koja pripremam i o kojim želim da pišem u ovom blogu su sastavljeni su od sastojaka koje svakodnevno upotrebljavamo u kuhinji i koje većinu nas može imati na dohvatu ruke. Sa uobičajenim i pristupačnim namirnicama možemo napraviti jela na razne načine. Trebamo jesti raznovrsno, zdravo i nedosađivati sa istim ponavljanjem obroka. Moji recepti nisu specijalni po izradi, ni po sastavu, osim sto svaki sadrži jedan bitan satojak: kašiku ljubavi. I tu je tajna. Sve ono što radimo iz srca i sa voljom, mora ispasti dobro. I zapamtite, sve što može napraviti jedna osoba, to sigurno može i druga. Nema onoga, “meni to ne ide, ja to ne znam”. Ne! “Meni ide sve, samo moram da skontam u čemu je fol”….Ja sam shvatila neke folove i o tome ću da pišem svaki dan.

Odlučila sam kuhati, slikati ono što radim i objavljivati recepte. Želim da budem sa vama iz dana u dan i da vam pomognem u vječitoj dilemi: “Šta danas za ručak….” Pišite mi o namirnicama koje volite pripremati, pa da im tražimo malo drugačiji način pripreme. Jednostavan i lagan. Život je trka za vremenom. U tom haosu, često smetnemo s uma činjenice o važnosti domaće ishrane. Ne zaboravite da nema ništa ukusnije ni zdravije od onoga što napravite u svojoj kući, svojim rukama.

Volim iskoristiti hranu. Ne bacati je, iskoristiti sve što se iskoristiti može. Primijetit ćete to u ovom blogu. Isto tako volim pripremiti različite vrste jela kad imam vremena za kuhanje, zamrznuti ih, pripremiti gotova ili skoro gotova jela, te na taj način u svakoj prilici odgovoriti u potpunosti svojim obavezama kao domaćica: imati uvijek spremu hranu u kući. I “stati u kraj” nedostatku vremena i novčaniku :)…

Moja porodica voli moju kuhinju. Ponekad, u njihovim očima vidim iskre radosti i zadovoljstva, dok jedu i osjećaju okuse. Moja draga kćerka, u trenutku kada shvati da joj se nešto zaista sviđa, pošalje mi poljubac iscrtan prstima u obliku srca i kaže ” mama kako je dobro, daj mi recept da i ja ovo pripremam svojoj djeci”. Nema mi većeg zadovoljstva i nagrade za sav rad i trud! Samo zbog ovakvih detalja vrijedi svaki momenat proveden u kuhinji.

Isto tako, dragi moji, od vas bi mi bila najveća nagrada kada biste mi, svojim komentarima, prijedlozima, sugestijama, dali do znanja kako vam se sviđa ono što ste ovdje pročitali, odnosno pripremili po mojim uputama, te kada biste svoja iskustva dijelili sa drugima. Na taj način biste mi dali još više želje i volje za usavršavanjem ovoh “projekta” kojeg za sve vas radim sa puno radosti i ljubavi.

Vaša Dženita ❤️

Tags

Vaš komentar

Back to top button
Close
Close