Ajme, koliko nas je!

Prije neki dan dobijem iznenađujuću poruku u inbox. Bila je to Natalija sa bloga Mystic Cakes. Pitala me da li želim preuzeti ulogu domaćice u mjesecu junu, vodeći igru “Ajme, koliko nas je!”. I rado sam prihvatila. Zaista će mi biti zadovoljstvo ugostiti sviju vas koji želite učestvovati u ovoj igri.

Igra “Ajme, koliko nas je!” je nastala još davne 2008. godine na Food Blog prostoru Bivše Jugoslavije. U njoj učestvuju blogeri sa svojim receptima, ali i svi oni koji to nisu, ali imaju priliku da svoje recepte objave na nekom blogu ili forumu, te da dobiveni link sa svojim receptom proslijede do igre. Igru vodi nominirana “domaćica” koja zadaje zadatak ili bolje rečeno, koja određuje namirnicu sa kojom će se pripremati recepti mjeseca. Na njenom se blogu smještaju svi vaši recepti i na kraju mjeseca izabira pobjednike, kao i domaćicu za naredni mjesec. Velika mi je čast nastaviti sa ovom tradicijom.

 

Prenosim vam detaljnija pravila igre sa homepage-a igrice:

 1. Domaćica igre za određeni mjesec, putem svog bloga zadaje ključni sastojak, tj. namirnicu koju učesnici treba da upotrijebe.

 2. Domaćica izvlači pobjedinke, objavljuje sve radove na svom blogu i bira novu domaćicu za naredni mjesec. Domaćica može, ukoliko želi, poslati pobjednicima poklon po izboru.

 3. Učesnici prave jelo sa zadatom namirnicom u objavljuju na svom blogu, uz link na homepage igre i link na postu domaćice u kom je zadana tema, bilo kada u toku mjeseca. Učesnik koji na svom blogu več ima objavljen recept za jelo sa zadatom namirnicom može ga iskoristiti za ulešće, uz ista pravila (link na domaćicu i homepage). Učesnici šalju domaćici na e-mail sljedeće podatke:

  –  ime

  – URL bloga ili stranice na kojem je recpet objavljen

  – fotografiju jela

  Dozvoljeno je ponavljanje namirnica nakon tri godine, kao i uloge domaćice.

 

Osnovni sastojak za pripremu u ovoj igri je med.

Izabrala sam jedan od najzdravijih produkata prirode. Ainštajn je rekao: “Ako pčele nestanu, svijet će trajati samo četiri godine”, pa sada zamislite. Izborom ove teme bih voljela podstaknuti našu publiku na učestalije korištenje meda, te ovom igricom pokazati koje sve opcije imamo u kuhanju sa medom kao jednim od osnovnih sastojaka. Što je najbitnije, ne koristi se samo u izradi slatkih jela. Nadam se da ćemo odazivom učesnika u ovoj igri izgraditi važnu recepturu i uvrstiti je u našu svakodnevnicu.

Svoje radove možete slati tokom cijelog mjeseca juna na e-mail dzenita@kasikaljubavi.com.

Kuhajte i volite se.

 

8 Comments

Vaš komentar

A %d blogueros les gusta esto: